FlavouR oF LIfe....lovE it and LiVe it ...

"Bila Mana Hidup Ini Sungguh Berperisa~~ YummyLifeLicious "

Tuesday, February 15, 2011

ChoKoBie mummy Rindu Kamo Nie~~waaaaa


Huuuuu~~~Ari nie bawak Chokobie baby g klinik nie, die mcm ada constipation la..kadang2 lame die duduk kat litter box tu tp feces ( kalo bahasa kasarnye taik la ngeee~~) die cume kuar seketul jek...or kekadang feces tu telekat kat buntut die tu..so mummy die nie dulu ada tny kat vet upm dulu tp dr. tu mcm buat donno jek..so lately nie mummy ada jumpe 1 klinik yg bagus la..dieorg siap ada blog n facebook lg nie jgn memain ko...name die dr.Nurul. Mase dapat jek tau ada klinik tu trus g survey tmpt die gan ct chntek..aku nie dh mcm mak budak yg jumpe nursery baru tmpt antar anak nie hehehe~~


So td bwk la dak demuks g sana...dr.nurul n assistant die t'kejut tgk chokobie dieorg kate beso nye die..hehhe tulah aku dh ckp anak aku nie mmg demukssss~~ ^_^ then masuk la bilik rawatan buat consultation..kena la timbang dak demuks nie...jeng..jeng..jeng...teka berat anak brape???? hehehe..yeaaaa berat chokobie dh turun lg...dh jd 6.4kg...waaa~~ teruja mummy..dr 7.8kg jd 7.4kg now 6.4kg...berhasil nie..syukur2 so mlm2 mummy akan trus kn exercise main kejar lidi hehhe~~

(x tau nape pic nie terbalik, dh puas btlkn so biaq pi la,anggap la nie artistik ^_^)

Dr.Nurul is nice she explain la maybe my baby nie kena 'megacolon' so she explained what is that n how to treat it, what kind of food yg patut di kasi kalo baby suffer from megacolon... so tuk rawatan lanjut chokobie baby kena monitor kat klinik dulu for 3 days..he will start new diet which mkn IAMS hairballs cos its contain more fibre...mummy nie pun skrg giat buat research about this 'megacolon'...so skrg chokobie xde kat umah waaa~~~mummy rindu chokobie nie waaa~~~tulah rerakan mummy koceng..kalo kucing kite constipate cpt2 la bwk g klinik yek..n better ask more opinion from other vet...seb baik instinct mummy koceng i kuat kalo aku hekot ckp vet upm tu mau nye ntah jd ape anak aku nie ha..bukan kate vet tu x bgs tp kekdg bnyk vet kat upm tu dr.pelatih so beselah die pun baru blajar..nie pun lesson for me gak..next time ask opinion from other vet gak... xpe proses tuk learn more things...insyallah chokobie will get better..AMIN~~


Nie muka kak debab rindu kat chokobie~~~@_@ mummy maner chokobie demuks nie waa~~(tu debab yg tanya ngeee~~~) the mummy jawab ari jumaat nie dak demuks tu blk huuu~~~(mummy jwb sambil tahan nangis waaa~~~chokobie cpt blk umah nie~~~~kami sumer rindu kamo~~)

2 comments:

tIm said...

lohhhh..budak demuk itam msk ward ke?ciannyeee..constipate truk eh?alolo..jfn sedih.ada lg 2 ekorkat umah tu.anggap la si demuks itu pergi bercoti.hahahahahaha.

HimAwaRi said...

jgn memain punya mengada anak2 aku nie mcm2..tp ptg nie mummy die dh leh pluk die puas2 ngeeee~~~~ bestnyeeeeeeee~~~~jgn jeles :P

Related Posts with Thumbnails