FlavouR oF LIfe....lovE it and LiVe it ...

"Bila Mana Hidup Ini Sungguh Berperisa~~ YummyLifeLicious "

Sunday, January 18, 2015

Oglio Olio With Beef Strips~~


Ari ahad merupakan ari yang best untuk bermalasan di rumah and eat your comfort food. For me benda yang paling sedap adalah PASTA!!!!! hahaha. Aku ni kalau makan kat luar kalau ada pasta mesti aku akan order padahal nak buat senang jek pun. Tapi tuk buat cabonara from scratch masih tak lepas cop sirim lagi. Tapi pasta yang aku slalu buat adalah Olio lah... slalu letak prawn or la ni skrang suka letak beef Strips. Beef strips ni banyak jual kat supermarket, korang carik jek nama gourmessa and jangan risau halal yek. 

Nak buat olio ni senang bangat...anak2 bulus kat umah ni boleh buat. You just need a chopped garlics the more the merrier, olive oil, capsicum, beef strips and obviously pasta lah. Boiled the pasta and angkat after dah al-dente, sautee the chopped garlics in olive oil then put the beef strips. Agak2 dah wangi tu put the capsicum and pasta. To add taste put salt, mixed herbs or oregano and chili flakes. After that pi amik pinggan then makannnnnnn~~~ see senang kan... Okay pi buat sekarang hahahah...okies tu jek nak share...daaaaaaaaaaaaaaa~~ xoxo

4 comments:

CikLily Putih said...

sedapnye simple je ek..

MamaBetty said...

saya mau!! saya mau!!

HimAwaRi said...

Cik Lily sila lah buat, snang n simple n sedap ni hehehe.. :)

HimAwaRi said...

mari buat kan nie kak hehehe...

Related Posts with Thumbnails